Natuurfotografie/Onderzoek

Vogelen is voor mij zo'n grote hobby, omdat het heel veelzijdig is en je veel zintuigen gebruikt. Moet je eens even voorstellen: Je wandelt door een gebied en wordt geprikkeld door allerlei verschillende geluiden die je hoort met je oren.  Je hoort een vogel die je nog niet eerder hebt gehoord en begint te zoeken met je ogen. Je vindt de vogel! Maar dan kun je nog een uitdaging aan gaan: De vogel mooi fotograferen! Natuurfotografie geeft voor mij echt een extra dimensie aan het ervaren van de natuur en daarom neem ik ook eigenlijk altijd mijn camera mee op pad. De stappen van horen, zien en fotograferen maken het vogelen zoveel interessanter en uitdagender en zorgen ervoor dat je heel bewust wordt van je omgeving.  Als je eenmaal geïnteresseerd bent in vogels, kom je er niet meer af ;)

 

Geïnteresseerd in natuurfotografie? Neem contact op om samen de mogelijkheden te bespreken!

 

Afgelopen jaar heb ik veel gereisd in Afrika, Midden en Zuid-Amerika waar nog veel meer ander vogelsoorten te ontdekken zijn. Hieronder een paar van mijn observaties en de link van mijn Waarneming.nl profiel:

Onderzoek Kenia

In Kenia heb ik onderzoek gedaan naar de nest selectie van de twee bedreigde giersoorten; de White-backed vulture en Lappet-Faced vulture. Deze soorten zijn cruciaal voor een gezond savanne ecosysteem, maar het voortbestaan wordt ernstig bedreigd. Wederopbouw van de populatie door het beschermen van nestgelegenheid is een kans om deze soorten te redden en is waar ik mij bezig mee zal houden.