Wat doe ik?

Mijn naam is Matias Fortunato Duarte, oftewel Mattie. Al zolang als ik mij kan herinneren ga ik de natuur in op zoek naar dieren en om te genieten van de omgeving. Elke keer wanneer je op pad gaat weet je van tevoren nooit wat je tegen gaat komen, zo ontdek je vaak weer iets nieuws. Ik merk aan de mensen om mij heen (vrienden, broertjes/zusjes, ouders, opa en oma) dat het heel leuk is om naast een "normale" wandeling door het bos, ook meer te leren over de soorten en ecologie in de natuur. Dit is natuurlijk het leukste om te leren van een échte bioloog.

Zelf heb ik Biologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en momenteel breid ik mijn kennis uit met de Master Forest and Nature Conservation (Bos en Natuurbeheer) aan Wageningen University. Door mijn studieachtergrond en mijn passie voor natuur en vogels kan ik jou helpen om meer te leren over wat er allemaal in de natuur om ons heen leeft.

 

Elk weekend ga ik op pad met een groepje natuurliefhebbers om te genieten van de natuur en vogels die we hier in Nederland hebben. We bespreken samen de meest voorkomende soorten uit het gebied. Bij de excursies wordt rekening gehouden met het "vogel"niveau van de deelnemers, waardoor we op pad gaan met mensen met vergelijkbare vogelkennis. Met beginners beginnen we helemaal vanaf de basis, wat de activiteit ook zeker geschikt maakt voor de beginnende vogelaar! Een koolmeesje hier, een roodborstje daar: elke wandeling is weer anders en dat maakt het vogels kijken zo leuk en spannend. Naast de veelvoorkomende soorten, gaan we natuurlijk ook opzoek naar de soorten die zich wat moeilijker laten zien zoals de Zeearenden of Blauwborsten. Benieuwd naar de gebieden die we samen kunnen bezoeken?

Klik hier om naar de excursies te gaan!

IJsvogel - Amelisweerd

Het is ook mogelijk een vogelexcursie te doen met een grotere groep. Een heerlijke wandeling door een natuurgebied waarbij u heel veel leert over de vogelsoorten die in het gebied voorkomen en dit doe je samen met vrienden, familie of collega's! Heeft u binnenkort een vrienden/familiedag, bedrijfsuitje, reünie, etc? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.☀️

Tot snel!

Kinderen vinden het vaak heel leuk om in de natuur rond te dollen en spelen. Energie kwijtraken, vies worden en genieten van het buiten zijn.  Echter, zitten veel kinderen steeds meer binnen met hun telefoon/tablets. Met mijn excursies wil ik daarom het naar buiten gaan van kinderen weer stimuleren. Heeft u binnenkort een schooluitje, kinderfeestje, familieactiviteit? Dan is lekker de natuur in met de kids een heel leuk plan! Ik heb een activiteit  ontwikkeld waarin ik met een groep kinderen onder begeleiding de natuur in ga,  om in spelvorm meer te leren over de natuur. Hierbij staan de verschillende vogelsoorten van Nederland centraal. 

Enthousiast? Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!

CONTACT

 

Vogelen met Mattie

KVK: 89174240

BTW nr: NL004413252B74

Download hier de Algemene voorwaarden